За децата

Здравето на нашите деца

Нарастващите количества прах и замърсяване на въздуха са причина децата да страдат от астма, кашлица, настинки, алергии и други респираторни заболявания. Контролираната солна терапия е прекрасна възможност за прочистване и облекчаване на неприятните и болезнени симптоми на респираторни и кожни заболявания като астма, ринит, запушване на носа, възпаление на сливиците, алергии, екземи, ушна инфекция, синузит, кашлица, настинка, грип, белодробни инфекции. Солната терапия в контролирана среда е холистичен, 100% натурален, безлекарствен, безопасен и приятен метод за подобряване на състоянието при различни заболявания и укрепване здравето при хора от всички възрасти.

Солна стая за деца (контролирана солна терапия)

Изследванията показват, че децата реагират на солна терапия по-бързо от възрастните и резултатите са отлични. Голям процент сред тях показват значително подобрение в техните симптоми едва след пет проведени сесии. Намалява зависимостта им от редовен прием на лекарства като антибиотици и стероиди, които имат вредни дългосрочни странични ефекти. Този метод е помогнал на хиляди деца по целия свят да дишат по-лесно, да се чувстват по-добре и да се противопоставят на вирусни нфекции по-ефективно.

Без шега – само игра!

Най-прекрасната част за лечението със сол е, че децата дори няма да усетят, че са на терапия! Всичко, което те трябва да правят, е да дишат нормално и/или да бъдат подходящо облечени, за да изложат на действието на солта проблемните участъци от кожата им. Микрочастиците суха сол ще направят тяхната магия! В СОЛНА КЪЩА имаме специална солна стая за най-малките, оборудвана с много играчки за развлечение. Така че, докато децата играят, техните дихателните пътища и кожата ще се прочистват и освобождават от замърсявания, възпаления и алергии.

Здравето и благосъстоянието на децата е с най-висок приоритет в списъка за всеки родител! Малките деца са особено податливи на респираторни заболявания, страдат често от алергии и имат кожни проблеми, а лекуването с конвенционална медицина почти винаги има противопоказания или не лекува причината за възникването на заболяването. Техните дихателни системи не са напълно развити до около 9 години. Слоевете клетки, покриващи вътрешната страна на дихателните пътища на детето са особено пропускливи по време на тази възраст, което ги прави особенно уязвими на прах и замърсяване. Затова често малките деца са с хрема или симптоми на затруднено дишане, кашлица. Антибиотиците помагат в някои случаи, но успоредно с това убиват важните „добри” микроорганизми, а след продължителна употреба организмът става резистентен.

Солна стая за деца  е предназначена за облекчаване на запушване, възпаление и алергии на дихателните пътища и кожата. Абсорбционните и муколитични свойства на солта помагат за прочистване на дихателните пътища и кожата, противовъзпалителните и антибактериални намаляват и лекуват на възпаления и алергии.

Солната терапия не е медицинско лечение и посещението на солните стаи става доброволно. Преди започване на терапия е важно да се консултирате с наблюдаващия заболяването ви специалист или педиатър.

Солната терапия е напълно безопасна за деца от всички възрасти, но като предпазна мярка, ние ще допуснем само тези, които са над 6-месечна възраст. Деца на възраст под 12 години трябва да бъдат придружени от настойник (възрастен над 18 год.), който няма да бъде таксуван допълнително.

Посети нашите обекти

Напред

Направи резервация онлайн

Напред