За спортисти

Чрез солната терапия е възможно да подобрите спортните си постижения и издръжливост вследствие възстановяването на нормалната белодробна функция. Прочистването и освобождаването на белите дробове води до увеличаване аеробния капацитет.

Всяко предимство се брои

Когато сте спортист, всяко предимство е от значение. Основна цел е да се постигне максималния потенциал. Всеки спортист знае, че един от най-важните фактори за това е подобряване на дишането. По време на физическо натоварване мускулните тъкани изпитват засилена нужда от кислород. Ако дишането е неефективно и те не се снабдяват с необходимите им количества, тяхната умора настъпва по-бързо и тренировката е с понижен резултат и времетраене.

Проблеми

Известни са няколко респираторни заболявания, които засягат спортисти. Те включват затрудняване на потока въздух, увеличена бронхиална чувствителност, излагане на алергени или други нежелани инхалаторни частици, състояния като астма, алергии и възпаление на дихателните пътища, затруднено дишане вследствие на тютюнопушене. Солната терапия може да бъде решение на тези проблеми. Чрез нея не само ще увеличите аеробния капацитет на белите дробове, тя ще ви помогне за ускоряване на възстановяването между тренировки и състезания.

Солната терапия е най-новата тенденция за поддържане на добра форма при спортистите-професионалисти. Много отбори по целия свят интегрират редовни комплекси от солни терапии в тренировъчния им режим.

Посети нашите обекти

Напред

Направи резервация онлайн

Напред