СПА ПРЕЖИВЯВАНЕ

Осветлението и музиката в нашите солни стаи създават релаксираща обстановка за бягство от ежедневния стрес и грижи. Халогенератори от последно поколение се грижат за и контролират лечебната и безопасна концентрация на сух солен аерозол. Стените са изцяло облицовани със сол, което създава стерилна среда. Помещенията са оборудвани с високоефективни вентилационни системи за поддържане на свеж и чист микроклимат, които се активират след всяка сесия за пълна вентилация на въздуха. Подовото отопление осигурява комфорт и топлина на пода, посипан със значително количество сол, която пресъздава условията за игра в голям пясъчник.

солна стая, солна терапия, халотерапия

ПОДГОТОВКА

Ако това е първият път, когато идвате в "Солна къща", Ви молим да бъдете при нас около 20 минути преди насрочената сесия, за да се информирате за начина, по който протича, за очаквания ефект и за да се подготвите. Ако вече сте ни посетили веднъж, ще Ви бъдат достатъчни 5 до 10 минути преди уговорения час. Ще бъдете помолени да сложите калцуни върху обувките си, на децата- чисти чорапки. Личните си вещи можете да заключите в шкафчетата за посетители. При желание избирате нещо за слушане или четене и сте готови!

СЕСИЯТА

Сесията за възрастни (хората над 12 г.) продължава 50 минути, а сесията за деца (под 12 г.) – 25 минути. Това е така, защото човек на средна възраст прави около 12-15 вдишвания в минута, а малките деца около два пъти повече. По време на сесията всичко, което трябва да правите е да седнете, да се отпуснете в удобния стол и да дишате нормално. Можете да четете, да слушате музика или да подремнете. Децата в солната стая ще могат да се забавляват като в голям пясъчник и да проучават занимателните игри, предоставени за тях. В това време аерозолните частици ще работят по-пътя си до най-дълбоките места на белите Ви дробове, а попаднали веднъж върху кожата Ви - действието им е сигурно.
В знак на внимание към другите, ще бъдете помолени да използвате само в тих режим мобилния си телефон или други електронни устройства, които носите със себе си.

солна стая, солна терапия, халотерапия солна стая, солна терапия, халотерапия

ДРЕСКОД

Няма специални изисквания към облеклото. Температурата и влажността в солните ни стаи е комфортна. Забранено е внасянето на храна и напитки (освен вода, разбира се). Имаме шапки за коса и пелерини за покриване на дрехите в случай, че се нуждаете. Ако имате кожен проблем е препоръчително да носите подходящо облекло, за да можете да изложите тази зона от кожата си на действието на солта. Избягвайте използването на парфюми, одеколони и козметика със силни аромати преди да посетите солните ни стаи.