Адаптация в детската градина

сеп. 14, 2021 | Новини/Статии

Отново е „Септември“. 🍁🍁🍁

Дърветата започват да обагрят листата си с цветовете на събраните през лятото слънчеви лъчи. Започва нов цикъл. Много малки приятели се изправят пред ново начало. Трудно начало… 😢

Това е периода на адаптация при постъпване в ясла или в детска градина. Детето попада в нова и непозната среда, а мама не е до него 👩‍👦… И в най-добрите детски градини, с грижовни педагози, добра хигиена и щателен медицински контрол, малчуганът започва да боледува. Кихане, хрема, кашлица, температура… Дори и най-закалените и здрави деца не винаги могат да избегнат периода на адаптация.

Причините?!

• В групова среда концентрацията на вируси и/или бактерии е по-висока. Дори безобидни бактерии, с които оргазнизмът на детето до сега не се е срещал, могат да предизвикат хрема и последствия;

• На фона на стреса от раздялата с мама, липсата на домашната обстановка и новия режим, имунитетът на детето отслабва;

• Много родители не отчитат (все още) важността и водят недоизлекувани деца с хрема в детската градина, като по този начин поставят  останалите в риск. И тук не говорим единствено за Covid-19, а най-вече за „старите“ и добре познати детски болести.

Решението е да се засили имунитета на детето.

  • Витамини 🍅🍎🍐;
  • Минерали 🥑🍋🍉;
  • Пробиотици и пребиотици 🌶🍓🥕🥔🍏;
  • И разбира се СОЛНА ТЕРАПИЯ в солна стая;

 

Солната терапия увеличава устойчивостта на организма срещу вирусите и помага за намаляване на приема на лекарства. Престоят в солна стая подпомага прочистването на горните и долните дихателни пътища от прах, алергени, полипи, бактерии, вируси и повишава отбранителните им сили.

⚡ Препоръчва се, през септември-октомври, децата да преминат курс от 10-15-20 солни сесии в рамките на 3-4 седмици;

⚡ Препоръчва се още при първите симптоми (кихане, бистра хрема) да се направи комплекс от няколко солни сесии с цел да се спре още в „зародиш“ настинка или вирусна инфекция. Понякога 3-4 сесии в солна стая са достатъчни, но от изключително значение е профилактиката. 

Солната терапия е напълно естествен и безлекарствен метод за поддържане на респираторна хигиена и намаляване реактивността на организма към алергени. Повишава се имунитетът и се активират защитните функции на организма.

Всички детски солни сесии в „Солна къща“ са индивидуални. Когато правите резервация, вие резервирата цялата стая, като цената за редовно посещение не се променя. Можете да вземете приятелче (ако ви е скучно), но ние няма да поканим никого другиго с Вас.

В солните стаи за възрастни капацитетът е намален. Осигурили сме дистанция и комфорт.

При спазване на стриктни мерки за дезинфекция и хигиена в солните ни стаи, и намален капацитет на графика, „Солна къща“ продължава да предлага качествена контролирана солна терапия на своите клиенти в изключително комфортни условия.

Поемете дъх в „Солна къща”!

#солнатерапия  #SaltHouse #SaltRoom #SaltTherapy #СолнаКъща #СолнаСтая #СолнаТерапия #Халотерапия #мултиспорт #Multisport #ДетскаГрадина

Сподели